От 01.07. новата е-услуга за смяна на адресна регистрация вече

...
 От 01.07. новата е-услуга за смяна на адресна регистрация вече
Коментари Харесай

Е-адресна регистрация вече в цяла София, МС отряза парите за дигитализиране на други услуги

 От 01.07. новата е-услуга за промяна на адресна регистрация към този момент е напълно интегрирана със системата за заплащане на Министерство на електронното ръководство. С това пилотната фаза  завършва и самоуверено мога да заявя, че завършихме един сполучлив план в партньорство с фондация Bloomberg Philanthropies. Всички региони към този момент работят сполучливо със системата и действително обслужват жителите доста по-бързо от двудневния период, който сме декларирали:

https://address.sofia.bg/.За страдание, с решение на Министерски съвет от през вчерашния ден, 3,5 милиона лв., които бяха предопределени за взаимен план с МЕУ за автоматизиране на административния ход на общински услуги, няма да бъдат предоставени. Пренасочени са за други потребности.

В рамките на плана щяхме да разработим инструмент, който всички общини щяха да могат да употребяват. Гражданите щяха да получават незабавно резултат за над 50 услуги, без да се постанова човешка интервенция в общинските администрациии. Това ще забави електронното ръководство в цялата страна, само че няма да ни откаже. Напълно наясно сме какво би трябвало да се случи и просто ще изчакаме по-спокойни политически и финансови времена, заяви зам.-кметът по дигитализацията Генчо Керезов.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР